Lássuk hányszor kellene összegyűrnöd a lepedőt a pároddal az életkorod szerint

Letiltottad a reklámokat?

Kérlek támogass minket azzal, hogy engedélyezed a reklámokat, vagy az Ad Blokkeredben hozzáadsz minket a kivételek listájához. Ne feledd, a Szexpresszót ingyen nézheted, de nem ingyen készül. Köszönjük!

Nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy a 18-29-es korosztály jóval többet gyűri össze a lepedőt mint az idősebbek. Egy felmérés szerint átlagosan évente 112 alkalommal bújnak össze a fiatal párok vagyis kb. heti két alkalommal. Ehhez képest a 30-39 év közöttiek évente 86 alkalommal, azaz heti egyszer még az idősebb korosztály a 40-49 évesek még ennél is ritkábban, 69-szer. Mindegyik korcsoportban vannak házasok, ám az évek múlásával egyre kevesebbszer esnek egymásnak. Az eredmények legmeglepőbb része az, hogy a gyakoriság nem amiatt csökken, mert elvesztenék az emberek a libidóikat, hanem bizonyos életkorral járó változások miatt.

Ez a változás abszolút érthető hisz a gyereknevelés, az unokák és más családi kötelezettségek háttérbe szorítják a szexuális együttlétet, mivel a nap végére már mind a két fél fáradtan esik haza. Ennek következtében az 50-es korosztály a szexuálisan legkiéhezettebb. Egyébként egy másik kutatásból az is kiderül, hogy az 55 év felettiek gyakrabban csalják meg a párjaikat, mint az 55 év alattiak. Pedig a nők szemszögéből ez lenne a legjobb kor ugyanis az Indianai Egyetem kutatása szerint a 40-50 közötti nőknek a legerősebb az orgazmusuk, hiszen ekkor már sokkal magabiztosabbak az ágyban. A fiatalok valamiért kevésbé szerencsések, mivel egy amerikai tanulmány szerint a 16-21 éves korosztály nagy része elégedetlen a szexuális életével és sokan el sem jutnak a csúcsra.