Melltartó nélkül sokkal szabadabb gigaválogatás

Letiltottad a reklámokat?

Kérlek támogass minket azzal, hogy engedélyezed a reklámokat, vagy az Ad Blokkeredben hozzáadsz minket a kivételek listájához. Ne feledd, a Szexpresszót ingyen nézheted, de nem ingyen készül. Köszönjük!

A melltartó egyértelműen a viktoriánus fűző utódjaként jött a világra. Lengébb, mint az elődje, de a mellek esetében a régi funkcióját megtartotta, az úgynevezett „Push up” hatást. Az alternatívát jelentő melltartót 1914-es Mary Phelbs Jacob találta fel. Akkori funkciója a mell megemelése volt, úgy hogy részben szabadon kipakolta. Az ősmelltartó, a Lemon-Cup – akkor még amolyan melljavító volt a szerepe – acélrugós, lószőrbetétes szerkezet volt. Az amerikai találmány teljesen új dimenziókat hozott a mell formájának manipulálásában – tulajdonképpen a melltartó hozta divatba a mell „viselését”, és ezáltal megkreálta a férfiak XX. századi mell iránti eleddig ilyen szinten nem ismert rögeszméjét.

Az impresszionisták nyitottsága miatt, a századfordulón kezd esztétikailag korrekté válni a nagy mell, viszont az előkelő szalonokban továbbra is a kis, vagy apró, ékszerként viselt mell maradt divatban. De a XXI. századra teljesen átformálódott a férfiak közízlése, és már a szép nagy, telt, dús kebleket részesítik többségben előnyben.

Mára pedig, a bevállalósabb csajok egyáltalán nem vesznek fel melltartót, hogy megmutassák milyen is az, amikor van tartása egy cicinek.

És akkor lássuk, hogyan is néz ki, ha nincs szükség melltartóra!