A vírus miatt óriási bajban van a hazai prostibiznisz

Letiltottad a reklámokat?

Kérlek támogass minket azzal, hogy engedélyezed a reklámokat, vagy az Ad Blokkeredben hozzáadsz minket a kivételek listájához. Ne feledd, a Szexpresszót ingyen nézheted, de nem ingyen készül. Köszönjük!

A koronavírus miatt rengeteg ügyfelet vesztettek azok a hölgyek, akik a testükkel keresték eddig kenyerüket. A legtöbbjüknek át kell állnia a kevesebb bevétellel járó webkamerás szolgáltatásra.

Egy hoszteszügynökségen keresztül jutott el a 24.hu újságírója Izabellához, aki ezen a néven hirdeti szolgáltatásait két szakportálon. Tizenegy éve dolgozik a szakmában, az utóbbi időben kétlaki éltet él. Fél évet Svájcban gürizik éjszakai bárokban, aztán fél évig itthon, a lakásán fogad vendégeket. Két éve önkénteskedik is egy holland alapítványnál: külföldön dolgozó prostiknak tart felvilágosító órákat arról, hogyan védhetik a jogaikat.

Izabella január végén jött haza Svájcból, és munkába állt idehaza. Úgy tudja, kint már nincs magyar kolléganője. Amikor pörög a biznisz, heti harminc kuncsaftot szolgál ki, két hete viszont már csak öt vendége volt, a múlt héten pedig egy sem. A túl nagy rizikó miatt egyébként sem fogadna senkit. Illetve egy kitartó telefonáló elérte nála, hogy egy órán át kutyát sétáltasson vele, szigorúan megtartva a kétméteres távolságot egymástól. Általános dolgokról beszélgettek, közben a férfi többször kérte, hadd érjen hozzá, de hiába.

Izabella tízezer forintot kért hatvan perc „tapizásmentes” kutyasétáltatásért. A veszélyhelyzet előtt ennyi idő testi érintkezéssel húszezer forintba került volna.

Izabella azt mondja, amióta nincsenek üzleti találkák, azóta hirdetéseit, pontosabban a fotóit egyre többen nézegetik. Az egyik oldalon csak az ő képeire naponta hatezren kattintanak, de a telefont senki nem emeli fel. A kliensekből így kukkolók lettek.

Az oldalakon a legtöbb lány kiírta, hogy a járvány végig nem dolgozik. Tőlük az oldal üzemeltetői nem kérik a havi tizenötezer forintos díjat. Izabella szörnyűnek tartja, hogy akadnak lányok, akik még most is dolgoznak. Azt mondja, a kockáztatóknak nincs sok vendégük, mivel a profiljukon szinte egész nap látható a zöld jelzés, ami azt jelenti, hogy szabadok. Ráadásul ebben az időszakban jobbára nem a megbízható vendégek jönnek.

Ő azt tervezi, átmenetileg átáll a webkamerás bizniszre, a vendég ez esetben a számítógép előtt ülve instruálhatja szexpartnerét. Izabella még nem szerezte be a szükséges technikai eszközöket, nincs is tisztában azzal, melyik lenne az alkalmas hang- és képrögzítő eszköz. A húszezerbe kerülőt vegye meg vagy a százezrest? Tart tőle, hogy az első virtuális melójánál ügyetlen lesz a kamera előtt. A legnépszerűbb webkamerás oldalnál szeretne dolgozni, azt mondja, ott húsz százalékot kérnek el a bevételből. Amíg össze nem jön a szerződés, addig a régi fényképeit töltögeti fel egy előfizetős oldalra. Onnan az első héten 30 dollár bevételre tett szert.

Az online világ teljesen új lesz számára. El sem tudja képzelni, hogy fizikai kontaktus nélkül hogyan tudja majd űzni a hivatását. De a törzsvendégeknek sem könnyű. Hosszú távon bajba lesznek, de meg kell érteniük: a vírusvész idején nincs fizetős szex.

Max otthon lefekszenek az asszonnyal… – vázol egy kézenfekvő megoldást Izabella.